layout

Jangan Salah Dia

Tuesday, August 18, 2009

Kepada Rakan - rakan

This gonna be my final post, I will end everything !!

Jangan risau ar...tak kemana ada ajer kat hati korang n tanah melayu

Gempak seh tapi reality its reality...

Gonna miss u like crazy

Balasan Allah Sekejap Ajer

Monday, August 17, 2009

3 days ago aku lepaskan seseorang dari sisi ini. Kenapa sebab janji?. Walaupun tak rela wp dia minta jangan tapi aku tetapkan keras hati. Sebab aku sendiri tak berani mengecewakan hati org lain.

Dia hadir dalam hidup ini tanpa dirancang. Setiap perkara yg berlaku antara kami semua indah wp pelbagai onak n duri kami renangi tapi bagi aku semuanya indah n mematangkan kami. Manusia mmg tak boleh lepas dari kesilapan, no body prefect ryte. Aku tak tahu di mana salah dan pincangnya semua jadi begini. Kehadiran dirinya bagaikan pelengkap utk aku meneruskan perjalanan ini.

"Awak tahu dia dengan saya kenapa awak masih nak dengan dia?" Sentap ayat yg tajam. Jawapan aku pun pedas juga. Tapi apa-apapun soal hati n perasaan tak boleh disangkal. Nak salah dia tak mungkin juga atau mungkin juga. Sebenarnya aku sendiri tak mahu dibayangi oleh kehadiran org ke 2 / 3 / 4. Semua berlaku tanpa dirancang.

Dia juga pernah menyatakan " kalau saya tahu benda ni berlaku awal2 saya akan tolak awak? " Hmmmm seperti taming sari menusuk jiwa. Auch !! ..

Sepatutnya aku marah tapi tak boleh..Sebab dia yg penipu ...tapi entahlah..Wp dia tak nak tapi aku seperti nak balas dendam ..aku teringin jadi mcm dulu....kejam n jadi zionis spt dulu .. Dapat hati org aku gengam lepas tu aku lepaskan bodoh macam tu....

Tapi dengan dia aku tak boleh ....masalahnya hati aku sendiri sudah trikat...Sayang aku teramat menebal cintaku perhatian aku semua kat dia....

Tapi biarlah aku berkorban..

This early morning, kenapa aku cakap balasan Allah sekejap sahajakan...Aku rasa macam diri ini tak puas2 dengan dugaan. Org yg aku sayang yang seperti ayah aku sendiri Tok meninggalkan aku dan dunia ini.

Sometimes aku terfikir kejamnya hukumam ni...Tak cukup lagi ke dugaan aku tempuhi...
Tak cukup lagi ke ujian Dia...adakah aku balasan aku mengecewakan org meninggalkan org....Allah terus balas dengan pemergian tok selamanya.

Jahat sangat ke aku ni ?
Apa salah ku ?

!! Stars !!

Rasa macam betul pula bintang ni pasal peel n perangai. Huhuhuhu.

HIM

fun quiz for myspace profile and blog

Lets101 Quizzes - Quizzes for Fun




HER

fun quiz for myspace profile and blog

Lets101 Quizzes - Myspace Quizzes For Fun

Allah turunkan hujan lebat ribut petir kita mengeluh tp kita tak tahu Dia memberikan pelangi yang indah

Saturday, August 15, 2009

A letter to God

The Fray - You Found Me

I found God
On the corner of First and Amistad
Where the west
Was all but won
All alone
Smoking his last cigarette
I said, "Where you been?"
He said, "Ask anything".

Where were you
When everything was falling apart?
All my days
Were spent by the telephone
It never rang
And all I needed was a call
It never came
To the corner of First and Amistad

Lost and insecure
You found me, you found me
Lyin' on the floor
Surrounded, surrounded
Why'd you have to wait?
Where were you? Where were you?
Just a little late
You found me, you found me

In the end
Everyone ends up alone
Losing her
The only one who's ever known
Who I am
Who I'm not, who I wanna be
No way to know
How long she will be next to me

Lost and insecure
You found me, you found me
Lyin' on the floor
Surrounded, surrounded
Why'd you have to wait?
Where were you? Where were you?
Just a little late
You found me, you found me

Early morning
The city breaks
I've been callin'
For years and years and years and years
And you never left me no messages
Ya never send me no letters
You got some kinda nerve
Taking all my world

Lost and insecure
You found me, you found me
Lyin' on the floor
Where were you? Where were you?
Lost and insecure
You found me, you found me
Lyin' on the floor
Surrounded, surrounded
Why'd you have to wait?
Where were you? Where were you?
Just a little late
You found me, you found me
Why'd you have to wait?
To find me, to find me

I had once lost faith in God... It happened when I had chosen the darkest path ever in my life... sekarang ni pun tak tahu la samaada aku still ade sepenuhnya kepercayaan kat Dia mcm dulu..sememangnya aku memcuba dan terus mencuba untuk PERCAYA dan bukan sekadar percaya..tetapi lebih dr tu..emm YAKIN..thats the word..kekadang kesusahan hidup buat kita kabur kuasa tuhan..terlalu banyak cabaran idup yg smpai kkadang kt tertanya2, why me..kenapa,kenapa dan kenapa...terlalu banyak kenapa..akhirnya jd penat, letih dan lemah..pada mula, akan cuba untuk jd tabah, kuat, berdoa..tp bila masih tak nampak jalan, the faith slowly die..smpai la jd reput dan patah semangat...so akan cuba mencari alternative lain untuk ilangkan serabut...rokok, bersosial, and many more...sembahyang?huhuh jarang sekali..kenapa?sb da penat...kenapa? sb da ilang yakin..kenapa? sb da tak nampak jalan..kenapa lagi?sb btol ke tuhan tu ade?..ah ni dah parah..kalo smpai tahap ni mmg dah parah...setakat yg aku alami dulu, yes i've done all that except for the 'btol ke tuhan tu ade' part...walaupun kuat mane aku kecewa dgn hidup, aku yakin tuhan tu ade..just..ahh susah nak ckp...ms lampau ku..zaman hitam yg berlaku tak berapa lame yg lepas..my question to God yg blom terjawab?banyak...banyak sgt...tp tu la..God dont simply give the answer to you..but when u sit back and relax, and then think, think, and think...u will get the answer... yes you will...kkdg die nak mngajar kite..kite ni keras kepala, tak dgr kate..org nasihat kite bukan nak dgr..so care nak mngajar suh sedar sket ialah dgn tu la..dah tuhan bagi padan muke la..br nak blaja..br nak insaf... tu yg aku blaja dr segala masalah2 aku..btol skali..tepat..

Tapi still sekarang aku menunggu satu lagi jawapan dr DIA...Btol ke semua tanda2 yg die bagi sekarang ni adalah jawapan yg tepat untuk aku?ke sekadar ujian lagi?atau mainan perasaan aku?tu yg aku tak tahu...just pray..berdoa dan berdoa..kkdg aku mula rase penat..stat hati jahat aku berkata 'ya allah bile ko nak bg jawapan ni...ah malas la aku nak berdoa, biar la ape nak jadi pun..' tp kejap je..sb aku rasa tak de org yg lagi tahu smer bende melainkan die...tak de..tu janji allah yg die ckp dlm ayat Qursi...so stiap kali keyakinan aku hilang, aku akan bace ayat qursi..paling tekankan part yg die ckp 'die yg maha mengetahui ape yg di depan dan dibelakang kamu'...ayat tu buat aku lege...walaupun perit, tp atleast aku lege...

Ya allah,

jika kau mendengar setiap rintuhan hati manusia berdosa ini, jika kau mengetahui ape yg di simpan kemas dlm hati nya, jgn la sesekali kau mngabaikan nya..sesungguhnya die memerlukan pertolongan dan petunjuk mu....

To Him

KEBETULAN SANGAT LAGU NI KITA LETAK KAT TAGGED KITA. I LOV D LYRIQ






Ku cuba redakan relung hati
Bayangmu yang berlalu pergi
Terlukis di dalam kenangan
Bebas bermain di hatiku

Cerita tentang masa lalu
Cerita tentang kau dan aku
Kini tinggal hanya kenangan
Kau abadi di dalam hatiku

Harusnya takkan ku biarkan engkau pergi
Membuat ku terpuruk rasa ingin mati
Derita yang mendera kapan akan berakhir
Hanya engkau yang mampu taklukkan hatiku

Cerita tentang masa lalu
Cerita tentang kau dan aku
Kini tinggal hanya kenangan
Kau abadi di dalam hatiku

Harusnya takkan ku biarkan kau pergi
Membuat ku terpuruk rasa ingin mati
Derita yang mendera kapan akan berakhir
Hanya engkau yang mampu taklukkan hatiku

Aku cinta ooohhhhhh
Aku cinta oooooooo
Aku cinta ooohhhhhh
Aku cinta oooooooo

Harusnya takkan ku biarkan engkau pergi
Membuat ku terpuruk rasa ingin mati
Derita yang mendera kapan akan berakhir
Hanya engkau yang mampu taklukkan hatiku

Aku cinta ooohhhhhh
Aku cinta oooooooo
Aku cinta ooohhhhhh
Aku cinta oooooooo

Hanya engkau yang mampu taklukkan hatiku

My Budies n Friends

Kenangan kenalan yg rapat....dari bawah yg lama kenal hingga ke atas yg baru kenal

semua ni kawan yg best n sporting...





Uzair or Boboy or Kucai...best w00 kawan dengan budak mereng mcm dia ni...tp jgn terpikat seh...dia tu MIA PUNYA huhuhuhu...jadi rapat sb apa ya....ar ar dia curi ym aina dari abg john huhuhu kunun2 nk ckp trima kasih kat makcu huhu .. jahat betul budak tak cukup umur ni..mmg s0nok geng dgn dia...we share a lot...tak tahu ar knp blh jadi rapat...sb msg2 dah terus terang k0t...bila b0rak dgn dia...dia cerita pasal mia...kita lak cerita pasal abg...abt the dreams..abt the future huhuhu yg tak best apa hal nak antar anak dia kat kindergarten aina...kena bayar tau huhuh



Syamir or kurt..dulu once was a my good budies...hei we share same story cintan ma....u know wat means n i know wat u means..kita serupa.. dulu i'm share wif him everything n because of one accident he look like lov to ignoring me..no more gaduh huhu...nowdys ckp dia pun dah mcm kasar betul... mmg diri aina kena ckp kasar kot huhuhu...tak apa i'm a superwoman....tp yg best mamat ni aina tahu ...wp dia kasar tp deeply dia romantika @ d amour....pandang muka dia dekat2 hensem seh....lol



Azmi or John ...one of my abg angkat..m00dy smtimes cn be talk l0under than act...hmmmm dia ok ...smtimes can share secret n b pampers wif him ...b0rak dgn dia best tp sjk dh naik taraf jadi abg angkat ni huhuhuuhuh serius tu menegur adik nya yg sengal..makwe dia kat penang...tak sempat tanya nama...yg aina tahu ...makwe abg bkn kaki chating or internet tp kaki gayut....ooooo patutlah bawa hp ke hulu hilir wp ke tandas huhuhuhu.. thankz abg ..




one of my good budies @ poker games...joejb...evrytime he g0t problem ..aina aina t0l0ng aina...i think i need to change my profession...lol..smtimes weird n truth...a handsome guys like him so setia but his Gf selalu prasgka...cayok-cayok bro...i knew u dammed g00d guy...

As hurt as me today

Pagi ni aku bgn dgn perasaan berat..sembahyang subuh dgn perasaan lemah..selemah2nya..mungkin ni la petunjuk yg aku mintak selame ni..uh sakit nya..tp mungkin tu la realiti yg aku patut time...no word can say my feelings

I conjure up the thought of being gone
But I'd probably even do that wrong
I try to think about which way
Would I be able to and would I be afraid

Cause I'm bleeding out inside
I don't even mind

It's all your fault
You called me beautiful
You turned me out
And now I can't turn back
I hold my breath
Because you were perfect
But I'm running out of air
And it's not fair

I'm trying to figure out what else to say
To make you turn around and come back this way
I feel like we could be really awesome together
So make up your mind cause it's now or never

I would never pull the trigger
But I've cried wolf a thousand times
I wish you could
Feel as bad as I do
I have lost my mind